Искрено поштујем Ненада Чанка као промотера истине, полемике, друштвеног дијалога и вредности разговора. Пошто је наша трибина организована баш у том духу, резервисали смо први сто за Ненада Чанка и уручићемо му специјалну позивницу – каже Томо Ловрековић, организатор трибине на којој ће гостовати шеф обезбеђења Ратка Младића Бранислав Пухало, а чију је забрану тражио Ненад Чанак.

– Прва три пића Чанку, за којег верујем да ће уживати у демократској полемици, плаћам ја. Додуше, у овој полемици неће бити штапова, пиштоља, пребијања Паје Лешановића, а ни места за обнажене „сестричине“ због велике гужве, али верујем да ће се снаћи… – каже Ловрековић и додаје да, пошто је трибина у строгом центру града, осећа кривицу јер због временских услова Чанак неће моћи доћи омиљеним превозним средством за тај део града: моторним санкама.

ЧАНАК ПОЗИВА НА ФАШИЗАМ И ЦЕНЗУРУ: Смета му трибина на којој ће гост бити Бранислав Пухало?!

– Послужиће и поштено зарађени џип, не сумњам – закључује наш саговорник.

Он такође напомиње да је прошло време када су жути инкивизитори забрањивали,хапсили,спаљивали на ломачама и прогањали јер неко мисли другачије. – Знам да Чанку то тешко пада, али постоје легални антидепресиви, поред оних других који су се у ЛСВ редовно користе… Препоручићемо, лакше ће поднети транзицију српског друштва од диктатуре ка демократији – каже Ловрековић