Гост емисије Васељенска био је редитељ Миљан Глишић.

Као неко ко је читав свој радни век провео у медијима, Миљан каже да је далеко убојитије оружје које дајемо у руке својој деци паметни мобилни телефон.

„Потрошачка култура је крива да се човек одвоји од другог бића, да не препознаје његову личност, да размишља само у се, на се и пода се и да доводи до тога да би чак и неутралисао туђу личност и туђе биће да би дошао до брзог успеха. Без искуства, без сазревања и без жртве која је најважнија ствар у нашим животима“, каже Глишић и додаје:

„Та инустријакса, која се претворила у туристичку, па у потрошачку револуцију, технократску, медијску револуцију је произвели последње три, четири генерације, наших дедова, наших очева и нас као родитеља, да ми више нисмо у стању да васпитавамо нашу децу.“

Глишић указује да су данас још веће последице медијске револуције и да је деци на дохват руке непрегледан извор информација са свих страна које њихов мозак једноставно није у стању да обради.

„Хитно забрании паметне мобилне телефоне. Ако не може законом, законски то може да траје..али да апелујемо на нас, на родитеље, да одузимају полако деци те друштвене мреже, а пре свега да им одузимају мобилне телефоне.“

Целу емисију погледајте овде:

Оставите Коментар