Затварањем наведених улица и саобраћајница полиција је спречила непријављена окупљања испред Скупштине, саопштио је МУП

Булевари и улице у ужем центру Подгодице затворени су данас за возила, али и пешаке, како би била спречена непријављена окупљања испред Скупштине, где би данас у 11 часова требало да почне гласање о Закону о слободи вероисповести.

Булевар Светог Петра Цетињског, од улице Јована Томашевића до улице Марка Миљанова, Булевар Станка Драгојевића, од Болешке улице до улице Ивана Црнојевића, Улица Слободе од хотела Хилтон до Трга Независности, Улица Краља Николе, од хотела Хилтон до хотела Никић и Карађорђева улица затворени су за возила и пешаке од 7.30 па до „процене руководилаца обезбеђења“.

„Затварањем наведених улица и саобраћајница полиција је спречила непријављена окупљања испред Скупштине и других обавезно штићених објеката“, наводи полиција у саопштењу.

Додаје се и да ће се према свим појединцима који су путем медија позивали грађане на окупљања противно Закону о јавним окупљањима и јавним приредбама предузети мере.

Све ово изазвало је гнев многих Подгоричана.

– Видимо данас колика је моћ иснага нашег митрополита Амфилохија када је само због једног закона главни град у колапсу – рекао је један од грађана.

Демократски фронт упутио је позив грађанима који желе да пруже подршку, у сусрет расправи и изгласавању Закона о слободи вероисповести којим се предвиђа отимање имовине Српске православне цркве, да се упуте ка Саборном храму Христовог Васкрсења.

-Обзиром да је режим затворио све улице и прилазе Скупштини, сви који желе да дају подршку нека иду ка Саборном храму Христовог Васкресења – наводи се у позиву Дф-а.Управа полиције Црне Горе синоћ је саопштила да није поднета пријава за одржавање јавног окупљања у Подгорици и да ће организатори сносити законом предвиђене последице.

-Полиција је узвратила репресијом хапсећи народ. Ухапсили сте ми и брата а дали сте реч да неће бити хапшења. Уколико му се нешто деси, вас „дужим“ казао је у Скупштини Црне Горе поводом тога, један од лидера ДФ Милан Кнежевић, обраћајући се премијеру Душку Марковићу. М.С. – В. К.

Видео можете погледати овде

Leave a Reply