Парох Грбаљски Мијајло Бацковић поручио је у Тивту да, 30. августа нисмо изгубили, већ смо сви добили слободу да будемо исти и једнаки да нема грађана другог реда. Истакао је да су Срби стварали Црну Гору, те да они нису са Марса пали, већ да су рођени овде и крв би за њу дали ако треба.

“Добили смо слободу да можемо да кажемо да смо Срби православни, да волимо своју Црну Гору, да је Црна Гора наша да смо је ми створили. Наши су је преци стварали, за све оне који живе у њој и треба да живе то су наша браћа. Да се зна да ми нијесмо увезени и да нијесмо с Марса пали, него смо овдје рођени и за ову земљу крв би дали и за њу ћемо, ако треба, опет крв да дамо. Зато би се сложио са њиховом крилатицом “Да је вјечна Црна Гора”, јесте вјечна зато што је побиједила у Црној Гори вјечност”, казао је Бацковић на хуманитарном концерту који је у Тивту организовало братство православне омладине.

Он се присетио литија, поменуо је и речи оца Мома Кривокапића који је рекао да је у наше време исто рећи Христос воскресе и Не дамо светиње, јер је то величанствен поздрав који се десио у једном тренутку историје.

“Данас кад размишљам о томе како је дошло до литија и како би објаснио ту љепоту коју смо сви осјетили додир анђела који су нас држали за руке у тим свештеним дивним ходовима, само бих могао да објасним ријечима ловћенског тајновица – од твога су хода свештенога, богохулни срушени олтари. Ми православни, ми Срби, вјерујемо у васкрсење и живот вјечни, наше опредјељење је царство небеско. Они који су то опредјељење жељели да забране законом преварили су се, а нису они криви зато што није имао ко да их научи. Побили су све оне у Другом свјетском рату, који су били учени и који су могли да их то науче у школама, А онда су нам дали учитеље без Бога да стварају генерације који ће нам донијети онакво безакоње и хтјети да угасе Цркву божију”, казао је он.

Бацковић је истакао да је седамдесет пет година прошло и тек сад кад види окупљене овде у Тивту осети да је Берлински зид пао и да је напокон дошла слобода.

“Као што рекох васкрсењем смрт смо побиједили а земља слави свога створитеља што рече ловћенски тајновидац”, додао је он.

Поручио је и да је опет осетио литијску енергију, те поздравио присутне.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар