Министарство културе Црне Горе најавило је кривичну пријаву против организатора мултимедијалног концерта одржаног у пондељак у оквиру програма „Трг од ћирилице“ у Херцег Новом

Минисарство културе Црне Горе најавило је кривичну пријаву против организатора мултимедијалног концерта одржаног у пондељак у оквиру програма „Трг од ћирилице“ у Херцег Новом, због, како се наводи, кршења низа законских одредби, истицање симбола других држава, скрнављење државне химне и готово незаобилазних политичких и националистичких порука.

Из тог ресора поручују да су сигурни да постоји много бољих начина за промоцију домаћег, регионалног и ширег музичког стваралаштва током сезоне – довољно је видети, заправо, остале фестивале на црногорском приморју.

С тим у вези они су поздравили одлуку будванске општине да, након оштрих реакција црногорске јавности, одустане од идеје организације концерта трубача из Гуче у том граду.

„Али, на ‘програме’ налик прексиноћњем, Министарство културе и Држава Црна Гора неће ћутати – напротив. Од сада, свако коме концепт ‘манифестација културе’ буде параван за националистичке поруке и кршење закона, одговараће на начин како је то регулисано прописима ове државе, поручили су из Министарства културе, пренео је портал Аналитика.

Сматрају да смотре културе не смеју да буду изговор за организацију националистичких скупова, а посебно када се, како кажу, као у случају Херцег Новог, њима негира црногорски идентитет.

„Жалимо што је Херцег Нови био домаћин овог програма, тим пре јер смо недавно на истом месту могли да испратимо фестивал сасвим другачијег типа – који у много лепшем светлу промовише и тај град и Црну Гору”, наводи се у саопштењу.

1 KОМЕНТАР

  1. Идиот , види да је одјебана страна и као особа уопште небитна на маргини људског отпада и даље се гура у прве редове, једном волу одбијеш приступ јаслима , схвати а овај сивоња никако !

Оставите Коментар