Служба за информисање црногорског председника Мила Ђукановића саопштила је да неће да коментарише очекивања српског патријарха Иринеја да ће Ђукановић повући одлуку о признању лажне државе Kосова и индиректно демантовала наводе да је он преко митрополита Амфилохија поздравио поглавара СПЦ.

– Што се тиче патријархових очекивања у вези с признањем Kосова, то не бисмо ни коментарисали. Црна Гора самостално води конзистентну спољну политику, полазећи од својих државних и националних интереса, доприносећи тако, по оценама са најмеродавнијих европских и светских адреса, и стабилности региона – саопштено је из Службе за информисање Ђукановића.

Патријарх Иринеј је у суботу, након литургије поводом обележавања 800 година аутокефалности СПЦ, казао да га је Ђукановић поздравио преко митрополита Амфилохија и да му је било жао што не може да присуствује јер је спречен.

Истовремено, он је казао да је уверен да ће Ђукановић повући признање “лажне државе Kосово, и да ће се вратити правим вредностима”.

Kако су навели из Ђукановићевог кабинета, шеф кабинета је захвалио СПЦ на позиву у усменој комуникацији и обавестио да је Ђукановић у Њујорку.

– Друге комуникације у вези са овим није било – наводи се у саопштењу кабинета.

Оставите Коментар