Након што су претходних дана петорица свештеника Српске православне цркве (СПЦ) у Беранама ухапшена због наводног кршења прописа донетих у склопу борбе против пандемије коронавируса, испред Суда у поменутом граду се 18. маја т.г. окупио велики број верника СПЦ, захтевајући њихово пуштање на слободу. Међу њима је, како су пренели медији, био и један одборник Демократске партије социјалиста (ДПС)

Међутим, оно што се у медијима није могло прочитати, а што смо сазнали од кругова блиских врху црногорске владајуће партије, је да у Општинском одбору ДПС у Беранама тренутно владају прави хаос и расуло.

Наиме, на недавно одржаном састанку Општинског одбора ДПС, председник Одбора Богдан Фатић, уједно и посланик у Скупштини Црне Горе, ушао је у жестоку расправу, која је у једном тренутку претила да прерасте и у отворени физички сукоб, са групом чланова Одбора који се редовно појављују на протестним шетњама, литијама и молебанима у организацији СПЦ, укључујући и поменутог одборника. Том приликом, наведена група чланова беранског Одбора ДПС запретила је напуштањем странке уколико Фатић не буде смењен са његовог чела. Притом, пошто је ДПС, заједно са својим сателитским коалиционим партнерима Социјалдемократама (СД) и Бошњачком странком (БС), у Беранама у опозицији, док је њен положај у овом слободољубивом граду додатно ослабљен након усвајања накарадног тзв. Закона о слободи вероисповести, у врху ДПС је све мање и мање стрпљења за Фатића и његову неспособност.

Иначе, уколико би Фатић био смењен, у Општински одбор ДПС би било уведено Повереништво, што би додатно пролонгирало стабилизацију стања у ДПС у овој општини.

Можда је реч само о првом кораку, али делује да је и у редовима ДПС запаљен пламен слободе. А ако се овај пламен довољно разгори, могао би да уруши ДПС као носећи стуб криминогеног црногорског режима.

--

Leave a Reply