Да су у борби за опстанак на власти ДПС-а сва средства дозвољена и да ту не важе правила, говори пример вршиоца дужности директора градске чистоће Главног града Црне Горе Андрије Чађеновића.

Poruka Andrije Čađenovića predsjednika JSCG povodom aktuelne ...

Свестан чињенице да су највише подложни деструктивном утицају ДПС-а грађани слабијег материјалног статуса, Чађеновић по устаљеном и опробаном рецепту својственом само ДПС-у врши уцене и притиске на грађане ромске популације са Kоника како би још једном пружили подршку ДПС-у на наступајућим парламентарним изборима у Црној Гори заказаним за 30.08.2020. године. Иначе, подручје подгоричке општине Тузи и Kоника су одувек представљали места где су се убирали добри резултати ДПС-а који су у значајној мери односили превагу ко ће да руководи главним градом Црне Горе.
Милу Ђукановићу, председнику Црне Горе, за добро купљен изборни резултат у Kонику, одговара лично Предраг Бошковић, министар одбране Црне Горе, који је по устаљеној методологији ДПС-а сарађује са Ранком Убовићем, власником црногорске грађевинске Kомпаније „Бемаx“. Такође, целокупна операција куповине ромских гласова подразумева и ангажовање главне особе на терену а јавности је познато да Чађеновић одавно поседује прецизне и ажуриране спискове грађана Ромске популације од којих је могуће купити личне карте, исти неретко борави по Kоничким махалама где у замену за глас ДПС-у обећава куле и градове, док оним које не може да „сломи“ парама и лажним уверавањима, даје гаранције да ће им обезбедити ангажман у Италији код њихових сународника Рома.
Десна рука и особа од највећег поверења Чађеновића је Исен Гаши, локални функционер ДПС-а у Kонику, чији се утицај међу ромском популацијом може упоредити са ликом Ахмета из култног Kустуричиног филма „Дом за вешање“, који у потпуности контролише судбине подгоричких Рома и који важи за њиховог господара живота и смрти. И не би ништа ту било чудно да Гаши није 1999. године учествовао у кријумчарењу црногорских рома за Италију који су погинули након инцидента на броду „Мисс пат“ у Јадранском мору, при чему наведени случај због заслуга Гашија за Мила и партију још увек није добио судски епилог. Очигледно је да животи Рома Ђукановићевом режиму вреде само непосредно пре и током избора, док Роми након изборних циклуса вреде исто као и код Хитлера у Нацистичкој Немачкој. Наведени двојац по већ добро уходаном принципу ужива помоћ и подршку од стране Ера Шкријеља, активисте ДПС-а, који је надалеко чувен по својим уцењивачким наступима на Kонику, од којих издвајамо случај када је на Kонику приликом предизборне агитације на председничким изборима у Црној Гори одржаним 2018. године сусрео активисту Уједињене реформске акције Луку Ракчевића, којег је тада упитао „што ћеш ти на Kонику“, будући да ДПС-овци то подручје посматрају као искључиво територију где нико сем њих ту не сме да борави.
Наравно логистику наведеним лицима пружа Ранко Убовић, који по захтеву Гашија шаље камионе и грађевинске машине и песак којима се попуњавају рупе на коничким улицама, које трају колико и предизборна кампања, док се списак које је улице неопходно поправити, сачињава у познатом подгоричком фризерском салону. Осим што пружа логистичку подршку Чађеновићу, Гашију и Шкријељу, Убовић је задужен да о тако спровединим активностима свакодневно извештава Миловог потрчка Предрага Бошковића.

Leave a Reply