Гост емисије „Тема“ био је председник покрета Српска десница Миша Вацић који је говорио о подршци коју је у неким тренутцима давао актуелној власти, шта је за њега црвена линија по питању Косова и Метохије, зашто треба прекинути и поништити преговоре у Бриселу и шта су они донели Србима у Покрајини и другим важним темама.

Вацић је рекао да је разочаран што се у Србији одржавају геј параде и што је премијер Ана Брнабић, као и да се у власти налазе многи чију би смену желео. Он је рекао да  од читаве Владе Србије постоје само три министра за које сматра да обављају свој посао како треба.

Он је рекао да би пристао на поделу Косова и Метохије, ако би Србима добила и Републику Српску, а да би пристанак на мање од тога значио издају.

– Ko год би издао, макар био мој отац, мој син, неко мени најближи или Александар Вучић, тај би постао државни непријатељ и народни непријатељ – објаснио је Вацић.

Он је рекао да познаје Александра Вучића и да верује да он неће издати Косово. Вацић је осудио најаве издаје и рекао да треба подржати државу како би ојачали позицију око Косова и Метохије.

Вацић у емисији износи бројне оптужбе на рачун дела власти, указује на пропусте Канцеларије за Косово и Метохију, критикује поједине опозиционе партије.

У емисији је вођена и дискусија ко је више погоршао положај Срба у покрајини, ДС или СНС, да ли је Путин подржао Вучића на изборима или не, да ли грађани имају право блокадама улица да се боре против власти, колико су актуелни министри способни итд.

Погледајте целу емисију:

Извор: pravda.rs