Капитен фудбалера Црвене звезде Милан Борјан одлучио је да подржи снимање филма о Олуји, а испричао је о свему што му се дешавало.

Он је рођен у Книну и његова породица је једна од многих која је била принуђена да спас потражи негде другде.

  • Много је тешко, јер знајући да си избегао из роднг места и да не можеш да се вратиш је доста тешко. Много је људи изгубило животе и треба да се обележава сваке године годишњица овог погрома. Оставља велики траг на свима нама све то што се десило. Сваки пут кад помислиш да не можеш да се вратиш тамо одакле си то много боли, али то је живот. Треба гледати даље и добро је да се сада шири мир, да нема рата и да ширимо љубав – рекао је Борјан.

Овај 33-годишњи чувар мреже је истакао да жели да његов син зна одакле му је отац.

  • Историјски је моменат то био и сва деца, па и мој син треба да зна одакле му потиче отац, где се родио и сви треба да знају шта се тада десило, да се никад не заборави, зато и треба да се снимимо филм. Доста људи је избегло одоздо, доста људи је пронашло живот и мир сада, али сви ми на неки начин држимо у срцу то одакле смо и много нам то значи.

Доста људи је избегло, али најважније је да су родитељи од њих покушали да направе добре људе.

  • Олуја, 250.000 људи је избегло, дошло без ичега, борило се кроз живот. Наши родитељи су успели да нас створе да будемо добри људи, спортисти, да не гледамо на такве ствари, да не гледамо на рат, да ширимо љубав и мир и драго ми је да нове генерације могу да шире љубав и мир, а не мржњу и рат. Људи кроз филм, серије, историјске моменте треба да знају да не треба ширити такве неке ствари, већ љубав. Покажите људима какав смо народ, да смо ми људи који смо изгубили домове и детињство због рата. Не треба то више да се дешава у свету, битно је само да ширимо ми и љубав – закључио је Борјан.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар