Јуче су у Беранама осванули графити говора мржње упућени Бошњачком делу становништва, међутим очигледни покушаји да се заваде грађани нису успели.

Црногорски држављанин Адмир Шаботић, иначе муслиманске вере, је на свом фејсбук профилу објавио јасну поруку владајућој структури у Црној Гори поводом графита који су осванули у Беранама.

Он је написао:

,,Драги моји Бошњаци, и ови што се увлаче да су црногорски муслимани, више волим отвореног непријатеља, него лицемерног пријатеља“

Алудирајући на то да садашња црногорска власт користи све методе да добије колико-толико гласова преко, јер и они постају свесни да им је одзвонило на функционерским фотељама.

,,Ево ко вам псује мајку Турску (иако нисмо Турци, алудирајући на исам као једино заједничко што имамо са Турцима) . Годинама тврдим и јавно говорим да је најгори Четнички шљам окупљен у ДПС, они вас магарче годинама и плаше Србима. Манипулисању Бошњацима се назире крај, јер стасавају генерације које не можете преплашити, поткупити нити намагарчити подмуклим комунистичким форама.“

Међутим, јасно се види у овој поруци упућеној и Бошњачком и Српском делу становништва Црне Горе, да трикови ДПС више не могу да направе било какав раздор међу народом, ма које вере они били. Муслимански, православни, католички комшија је важнији од Мила Ђукановића.

Foto: Glas javnosti

Leave a Reply