Министар одбране Небојша Стефановић обишао је јуче, заједно са начелником Генералштаба генералом Миланом Мојсиловићем припаднике 72. бригаде за специјалне операције у касарни „Растко Немањић” у Панчеву.

  • Пут развоја ове јединице показује да је увек била тамо где је било најтеже и увек тамо где је било потребно нашем народу и где је Србија то тражила од њих. Видим да су и данас остали посвећени том путу, остали спремни да бране своју земљу у сваком тренутку и наравно да својим знањем и вештинама буду на услузи свом народу – изјавио је Стефановић.

Бригадни генерал Мирослав Талијан, командант 72. бригаде за специјалне операције, представио је Стефановићу задатке, циљеве, намену и историјат јединице. Министар одбране истакао је да се жртва 24 припадника ове јединице, који су изгубили живот за своју земљу и народ, увек мора поштовати.

  • Морамо да се сећамо тих хероја, али и да бринемо о њиховим породицама и да покажемо да Србија уме да поштује то што су дали свој живот за њу – рекао је Стефановић.

М. Г.

Оставите Коментар