25. јубиларна фијакеријада у Сурдуку одржаће се на терену фудбалског клуба „Борац“ у недељу 30. септембру, у организацији коњичког клуба „Conversano“.

Овај догађај је завршна фијакеријада у Србији у 2018. години на којој ће се такмичити коњи у категоријама двопрег и четворопрег на капије на 1500м, који су у овој години освојили највећи број поена.

Након Сурдука, одржаће се још једно завршно такмичење за двопрег на сајму коњарства “HorseVille” у Новом Саду у октобру, где ће прогласити победника и доделити му златну потковицу.

На фијакеријади у Сурдуку биће представљени коњи из 45 коњичких клубова у Србији који су на основу резултата на овогодишњим такмичењима по броју поена стекли услове да учесвују.

„У власништву организатора Фијакеријаде у Сурдуку, коњичког клуба „Conversano“, је липицанер Маестозо Трумпета који носи титулу апсолутног шампиона седам година уназад. Његова вредност се сматра непроценљивом.

Уврштен је у једног од најбољих коња на свету у последњих 200 година.“ изјавила је Јована Тураковић сувласница коњичког клуба „Conversano“.