Амерички војни часопис „Старс анд страјпс“ објавио је мапу лажне државе Kосово којој су припојени Прешево, Медвеђа и Бујановац, али и Врање, Нови Пазар, Босилеград, све до бугарске границе!

Овај часопис се, иначе, као званично гласило министарства одбране САД дели у америчким војним базама широм света. Саговорници сматрају да овакве ствари никако не представљају случајност, већ осмишљену провокацију.

Безбедносни стручњак Џевад Галијашевић оцењује да је у питању класична претња Србији, јер Вашингтон добро зна шта се дешава у Приштини.

– На овај начин шаље се порука Београду да може изгубити и више од онога што су Албанци већ отели. Америчка геополитичка активност и њено деловање на међународном праву представљају класично разбојништво. Они се не мире са губитком утицаја и опадањем моћи, па више и не скривају праве намере. То више није ни демократско ни либерално лице напредне државе, већ лице зле империје у распаду. Овакво ‘Kосово’, које представља центар радикалног исламизма и тероризма, слика је и прилика америчке политике – подвлачи Галијашевић.