Заменица министра правде Весна Микић из Српске листе смењена је са ове позиције због објаве на Фејсбуку о НАТО бомбардовању, преноси Kоссев.

Након што је јуче на свом Фејсбук профилу написала да је НАТО кампања против СР Југославије уследила после деценије борбе против албанских терориста, те да је НАТО извршио намерни геноцид, заменица министра правде у Влади Kосова, Весна Микић, разрешена је данас дужности.

– На данашњи дан, пре тачно 20 година над једном сувереном земљом која се деценију уназад борила против албанског тероризма у оквиру својих граница, извршен је намерно планиран геноцид од стране НАТО алијансе – објава је која је била повод за овакву одлуку косовског премијера Рамуша Харадинаја.

По објављивању овог статуса, једна од посланица ПДK у Скупштини Kосова, Ганимете Муслиу, затражила је од косовског премијера да је разреши дужности, што се и догодило на данашњој седници Владе Kосова.

– У Влади и институцијама Републике Kосово, нема места за индивидуалност, без обзира на етничку припадност, као ни ниподаштаваје заједничких евро-атлантских вредности. Посебно имајући у виду да је држава Kосово створена управо на овим вредностима. Изјава заменице министра у Министарству правде, Весне Микић, по којој је НАТО бомбардовање било геноцид над државом и српским народом је неприхватљива и представља говор мржње, који је санкционисан Уставом и законом. Стога, сам данас разрешио дужности заменицу министра Микић – написао је Харадинај на Фејсбуку.

Микић је друга функционерка Српске листе у Влади Kосова која је ове године разрешена дужности, пре ње је почетком фебруара смењен и министар пољопривреде Ненад Рикало.

Оставите Коментар