НАТО не чује упозорења Русије и наставља да ствара тензије у близини руских граница, док оптужује Москву за агресивно понашање због војних вежби које изводи на сопственој територији, изјавила је портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

Она је на свом телеграм каналу скренула пажњу на заједничке вежбе естонске армије и Снага за специјалне операције америчке војске, које је недавно објавила амбасада САД у Естонији. Према њеним речима, „америчка дипломатска мисија је саопштила да су током маневара увежбавани „неконвенционални начини испорука“.

„Не желим ни да замислим о чему они то говоре“, додала је портпаролка МИП-а.

„Сама чињеница да су вежбе одржане неколико дана након закључивања још једног војног споразума између Талина и Вашингтона о међусобном снабдевању трупа горивом само потврђује намеру НАТО-а да вештачки створи напетост у близини Русије“, рекла је Захарова.

С тим у вези, она поставља питање: „У којој мери генерални секретар НАТО-а Столтенберг такве акције сматра транспарентним, предвидивим и неагресивним? Ако је, по његовом мишљењу, све у реду, какве онда притужбе могу бити на унутрашње руске маневре који код њега стално изазивају забринутост?“

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар