Увођење полицијског часа након што је проглашено ванредно стање као најригорознија мера у циљу спречавања ширења корона вируса, поједини грађани Србије нису баш најозбиљније схватили.

Током јучерашњег дана, дакле не за време полицијског сата, многи старији од 65 су излазили у шетње, иако им је строго забрањено да напуштају домове док све ово не прође.

Било је и оних млађих који су се оглушили о наредбу власти: нема изласка из куће после 20 часова и нема шетања паса, ма колико да су они навикли да врше нужду баш у то неко време (иза 20ч).

Ево шта се ноћас догодило једном нашем колеги (име и презиме нећемо да откривамо, али је поучно):

„После поноћи сам по вишегодишњем обичају извео куче у последњу шетњу пред спавање и у року од пет минута по изласку дошао је необележени аутомобил (Шкода Фабиа) са тројицом великих (већих од мене 185цм) мушкараца у цивилу, који су се уредно легитимисали као полиција. Рекли су ми да ‘занемаримо закон за тренутак – стварно није у реду према угроженим суграђанима’ да кршим полицијски час. Вечерас само опомена, сутра 48 сати притвор па суђење. Нису хтели да се сликају. Имали су маске за лице и рукавице на рукама“.

Дакле, ова екипа је била благонаклона према нашем колеги и прогледала му кроз прсте. Више неће. Ако се оглушите о кршење закона, односно полицијског часа, ризикујете кривичну пријаву и казну.

Не играјте се!! Ово није игра, ово је борба за животе!

Оставите Коментар