Председница Скупштине Србије Маја Гојковић данас је током наставка заседања парламента изненада прекинула излагање премијерке Ане Брнабић и затим се оштро обратила појединим посланицима опозиције због непоштовања мера заштите од коронавируса у сали за седнице.

  • Извињавам се што ћу Вас прекинути, врло је важно! Позивам посланике да поштују мере под којима одржавамо ово заседање. Дакле, вратите маске на лице, морате их употребљавати у сали, иначе ћу бити принуђена да направим паузу јер се овим крше мере под којим држимо ово заседање и мере Кризног штаба. Нећу наставити седницу јер угрожавате животе свих нас овде. На шта то личи да се већина посланика придржава свих мера, а неко даје себи за слободу и да не користе маску, а не говоре, нити рукавице. Они који говоре могу, зато имамо ове заштите, али то траје неко време. То што вас баш брига за ваше животе, ваше право, али ви угрожавате све нас овде. Маске ставите на лица и ставите рукавице. Добили сте их на улазу. Нисте хтели ни температуру да мерите, због тих посланика је промењен и начин мерења температуре, шта сада изводите?! Односи се на посланике који седе у сали већ дуже време и не носе маске и рукавице. О томе се не дискутује! О људским животима и мерама заштите се не дискутује! О чему се ту ради?! Не разумем то детињасто понашање! Које је то право веће од права свих нас, да штитимо своје животе и свих људи?! Ко је то право дозволио појединцима, ко вам је то дао?! Са вашим животима радите шта хоћете, са животима осталих се нећемо играти! Дошли сте данас да бисте направили инцидент и то је једина политика коју имате. Ставите маске и рукавице и да наставимо седницу – рекла је Маја Гојковић.

Један од посланика који нису поштовали мере је и Војин Биљић (ДЈБ) који се побунио против ових мера и покушао да уђе у расправу.

Такође, поред њега су били и Бранка Стаменковић и Саша Радуловић, такође без заштитне опреме.

Оставите Коментар