Кинески државни врх већ је упутио медицинску помоћ ка Србији у борби против ширења коронавиурса, а оно што су млади Кинези који живе у Београду учинили, показује да су наши народи заиста братски.

Репортер портала Републике је на радном задатку, ходајући Кнез Михаиловом улицом, наишао на групу младих Кинеза који нашим суграђанима деле заштитне маске!

На питање о томе ко их је организовао, младић који је пристао да разговара за наш портал, рекао је да ово раде „потпуно волонтерски и да су се сами организовали“.

  • У сарадњи са нашим родитељима и људима из Кине, успели само да нађемо особе које су имале вишак кутија маски и које су хтели да их донирају. Тренутно имамо 1.500 маски, тако да сада планирамо да ово поделимо људима који ходају без маске или чекају ред у апотеци – рекао је „београдски Кинез“ за Републику.

Ови дивни људи су заиста показали праву величину када у овим тешким околностима и у условима ванредног стања успевају себе организују за волонтерски рад како би несебично помогли другима у борби против коронавируса.

Leave a Reply