Хуманитарна организација ”Српска солидарност храном” је заједно са пријатељима и братским организацијама покренула акцију „НЕМА НАЗАД“ која је намењена нашим херојима са Кошара. Циљ и жеља нам је да ти храбри људи који су дали своје животе не буду заборављени.

Желимо да позовемо све наше суграђане да донесу своје јелке које су имали за време празника у својим домовима и да их засадимо у Булевару Јунака са Кошара, а сви знамо да једно дрво симболизује један живот и самим тим наши хероји са Кошара не буду заборављени.Надамо се да ћемо успети да поред сваког дрвета урадимо плочицу са именом и презименом палог хероја.

Трудимо се да направимо парковну површину са посебном наменом у којој би једног дана била постављена чесма са спомен обележјима. Цео пројекат око стварања идеалног решења консултовали смо се са стручњацима арборетусима заштићеног природног подручја шумарског факултета у Београду.

Трудимо се да направимо парковну површину са посебном наменом у којој би једног дана била постављена чесма са спомен обележјима.Цео пројекат око стварања идеалног решења консултовали смо се са стручњацима арборетума заштићеног природног подручја шумарског факултета у Београду.

Сви заинтересовани своје јелке могу донети сваким даном на Макишку страну Аде преко пута паркинг сервиса(паркинг Аде) у Кућу Сунца(ауто перионица) од 8ч до 22ч до 17.01.2018.

Ако сте у могућности и желите да заједно са нама вршите садњу јелки могу нам се прикључити 21.01.2018. у 12ч у Булевару Јунака са Кошара.У част и славу херојима са Кошара будимо сви заједно под заставом Србије,јер они су дали живот за Србију зато без страначких и навијачких обележја.

Ово је прва и јединствена површина у нашем граду и држави.Надамо се да ће и други градови следити нашу иницијативу,а ми свим заинтересованим стојимо на располагању и помоћи.

Поред садњи јелки има и хуманитарни део, биће постављен аутобус за трансфузију крви тако да сви заинтересовани могу се прикључити и дати крв у периоду од 11ч до 15ч.

”Српска солидарност храном”

Хуманитарна организацијаје према речима оснивача – настала ради остварења организованијег и успешнијег рада чланова огранизације приликом педузимња активности у области хуманитарног рада и пружања помоћи социјално најугроженијим категоријама становништва Републике Србије, Репубике Српске и Црне Горе.

Циљеви и задаци:

• Смањење сиромаштва

• Подизање свести код грађана и друштвено одговорних компанија како би се удружили у борби против глади и сиромаштва.

Пакетићи за Светог Саву

Активисти удружења учествују у неколико пријеката, међу којима и акција сакупљања поклона за најмлађе у јужној српској покрајини Косову и Метохији, одакле су се недавно вратили.

”Од  прикупљених средстава направили смо 230 пакетића, настављамо акцију до 25.01.2018. године да за Светог Саву поделимо пакетиће нашој деци на Косову и Метохији, ” рекли су из удружења за Инфо и позвали све заинтересоване да се прикључе.

Извор: infosrb.com