Доктор Бранимир Несторовић не жели да одустане од јавног изношења својих ставова упркос томе што га многи нападају, па чак називају и „помахниталим“.

Након што је на фејсбуку поделио текст у ком се може прочитати да маске нису толико делотворна заштита од коронавируса колико се прича и да се Американци упркос томе што редовно носе маске ипак заражавају, он је изазвао велику буру у јавности.

Био је чак и на мети неких медија који су осудили његов потез, а сада је др Несторовић објавио још један научни текст на тему ношења маски током епидемије, па се чини да он не намерава да промени свој став, а чак је одговорио и онима који га критикују:

– Како неко рече „помахнитали“ др Несторовић не нуди научне студије о ефикасности маски. Ово је од експерта за респираторне болести, наслов је довољан „маске за све за ковид 19 немају солидну научну основу“ – написао је он.

Иначе, познато је да је др Несторовић самоиницијативно напустио Кризни штаб, због, како је објаснио, чињенице да му је досадило да буде „црна овца“.

Његове тврдње у супротности су са званичним препорукама, па је очекивано да постоји део јавности који осуђује овакве његове иступе.

Оставите Коментар