Још од новембра прошле године и доношења антиуставног и дискриминаторског Закона о слободи вероисповијести, а надаље под велом „угрожавања јавног здравља“ те „изазивања панике“, „независно“ Тужилаштво је отворило „лов на вештице“ и експресним акцијама полиције процесуирало у претходном периоду на хиљаде грађана и то оних који су политички неистомишљеници владајућег режима, а нарочито ако су у питању учесници у одбрани светиња СПЦ – и нарочито ако су Срби.

Наравно, неосновано и дискриминатроски – онако како и једино „црногорски органи гоњења“ умеју: хапсили су народ, претресали станове, подносили кривичне и прекршајне пријаве, подизали оптужнице, а онда, како нам сведоче и најновија дешавања из Будве, брутално пребијали народ па их затварали, по оној филмској „Ђура ће ти опростити што те је тукао“.

Под страховитим ударом репресије режима нашло се и свештенство Црне Горе који су хапшени, прећено им је допортацијама и сл., а све је то кулминирало тамничењем владике Јоаникија и привођењима митрополита Амфилохија.

Портал ИН4С већ поседује базу података одређеног броја кривично гоњених лица, али овим путем, мотивисани подршком Српској православној цркви храбрих грађана различитих професија, од лекара, професора, адвоката, студената, новинара до официра, инжињера, капетана итд. који су стали у одбрану светиња – позивају све процесуиране грађане у протеклом периоду да се јаве редакцији ИН4С на мејл [email protected] и доставе своја имена и документе изговора под којим су кривично гоњени.

Велики број ухапшених и прогоњених је из редова опозиције, политичких и грађанских активиста али је много већи и оних безимених хероја који трпе тортуру јер имају право на мишљење и на слободу.

ИН4С апелује на људе добре воље у Црној Гори да помогну грађанима у складу са својим могућностима, а пре свега пружањем правне помоћи.

ИН4С ће наставити да осветљава пут истине и њиховим читаоцима поручују: Ни метар пред тиранијом!

Оставите Коментар