Лидер Српске Деснице Миша Вацић изјавио је, поводом захтева Покрета слободних грађана (ПСГ) и Савеза за Србију (СзС) да буде ухапшен и да се забрани рад његовој странци, да их се није плашио ни када су га хапсили док су били на власти.

  • Они више никада неће бити у прилици да хапсе политичке неистомишљенике. Нисам их се плашио ни када су ме хапсили док су били власт, а одлично је што скидају маске и показују своје право лице. Када неко ко је политички опенент јавно говори о кримининалу и корупоцији локалних властодржаца, њихов одговор је позив да се он ухапси – казао је Вацић.

Он је истакао да ПСГ и СзС морају да разумеју да вербални деликт не постоји, ма колико желели да се поново врате у, како је навео, „мрачни период жуте репресије“.

  • Кажу да живе у диктатури, где уз све претње које кажу на рачун председника и његове породице њих нико не хапси – казао је Вацић.

Он је нагласио да, међутим, постоји кривична одговорност за права криминална дела, као што су корупција и пљачкање грађана.

  • То они, конкретно у Шапцу, чине већ 20 година, и за то ће кад-тад одговарати – казао је Вацић.

Вацић је истакао да упркос претњама ПСГ и СзС и даље нормално ради, напомињући да је „управо завршио оснивачку скупштину Српске Деснице у Панчеву“, док ће данас бити у Сврљигу.

Оставите Коментар