Нови авиони МиГ-29 које је Министарство одбране Русије испоручило Сиријским оружаним снагама прошле недеље неће бити превезени у другу земљу.

Према војном извору у Дамаску, руско министарство одбране донело је одлуку о јачању способности сиријских ратних снага испоруком серије Mиг-29, који су недавно модификовани пре него што су предати у СиААФ.

Извор је рекао да одлука о транспортовању ових авиона у Сирију нема никакве везе са Либијом или гласинама Русије да је пре неколико дана пребацила неколико авиона МиГ-29 у северноафричку државу.

На питање да ли су гласине о пребацивању авиона МиГ-29 из Сирије у Либију истините, војни извор је рекао да нема слободу да то каже.

Међутим, извор је рекао да је одлуку о пребацивању ових летелица у Сирију донело руско Министарство одбране у последњих неколико месеци.

Прошле недеље се појавило неколико извештаја о руској војсци која је пребацила неколико савремених ратних авиона из сиријске ваздухопловне базе Хмејмим у либијски Бенгази.

Руско министарство спољних послова демантовало је ове наводе, као што је рекао и портпарол Либијске националне армије (ЛНА) Ахмад Ал Мисмари.

Оставите Коментар