Kренимо без околишања, јер тема је исувише озбиљна да би се беспотребно разводњавала: Јавност заслужује да зна и „Чеда подморница“ јој дугује одговор на једно једноставно питање: Kакве су његове везе са Хрватском? И ту се не мисли на више него очигледну идеолошку блискост и емотивну димензију, него на строго статусну и законом дефинисану и омеђену повезаност!
Смогне ли снаге да, у складу са „демократским“ начелима и залагањима за „јавно добро“ (чега су му ових дана пуна уста), искрено одговори, у шта се више него основано може сумњати, „Чеда подморница“ ће јавности пружити кључ којим се могу откључати све његове закулисне активности и мрачни пориви. Тада ће муњевито постати јасно зашто његова србомрзачка реторика изгледа као да је калибрирана на загребачком Kаптолу и зашто су му планови за сатанизацију Србије у међународној заједници у длаку исти као циљеви хрватске спољне политике.
И зашто, једнако као хрватски неонацистички кругови, интимно мисли и блиским сарадницима саопштава да Степан Бандера није био злочинац, него истакнути украјински националиста и симбол украјинске независности. И не само то – по принципу „слично се сличном радује“ – нека читаоци ставе једну поред друге фотографије Бандере и „Чеде подморнице“ и сами објективно просуде колико наликују један другом!
Природно је после тога се запитати да ли „Чеда подморница“ оним што ових дана чини заправо само враћа дугове, односно да ли га као награда у будућности чека нови живот у неком „идиличном малом мисту“?
Чини се да само што није куцнуо час у коме ће ова „подморница“ контроверзне биографије против своје воље испливати на површину…

Оставите Коментар