Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије Зоран Ђорђевић са председницом Републике Српске Жељком Цвијановић отворио је данас мост у Челинцу у Републици Српској.

Мост је назван „Србија“ у знак захвалности према Влади Србије која је за његову изградњу издвојила пола милиона конвертибилних марака.

Ђорђевић је на отварању поручио да не постоји ништа лепше и вредније од изградње мостова, који су, како је навео, „вреднији од кућа и храмова зато што представљају нешто што је трајно и вечно“, саопштило је Министарство.

  • Када год је тешко Србија је уз Републику Српску и Република Српска је уз Србију и тако ће бити и у будућности. Србија жели да у Републици Српској гради школе, вртиће, мостове и путеве – рекао је Ђорђевић.

View this post on Instagram

У име Владе Републике Србије, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, заједно са председницом Републике Српске Жељком Цвијановић и начелником општине Челинац Момчилом Зељковићем, свечано је отворио новоизграђени мост у Челинцу у Републици Српској, који је назван градски мост „Србија“ у знак захвалности према Влади Србије која је за његову изградњу издвојила пола милиона конвертибилних марака.

A post shared by Зоран Ђорђевић (@zoran__djordjevic) on

Председница Републике Српске Жељка Цвијановић истакла да је важно што је Србија увек уз Српску, захваливши на досадашњој подршци и пријатељству.

  • И овај мост је наш заједнички успех, а постоји много пројеката кроз које је Србија оставила траг у свакој нашој општини -рекла је она.

Пре моста, Влада Србије помогла је и у изградњи Дома здравља и основне школе у Челинцу. Отварању моста претходила је свечана седница поводом Дана и славе општине Челинац на којој су додељене плакете и захвалнице и другим заслужним појединцима и колективима.

Ђорђевић, Цвијановић и градоначелник Бања Луке Игор Радојичић присуствовали су и свечаном обележавању завршетка обнове спољашњег дела Банског двора, у оквиру највеће санације тог здања у последњих неколико деценија.

Оставите Коментар