НЕМА мира у Кемницу! Ултрадесничарски талас, који прети и немачкој канцеларки Ангели Меркел, прелива се из Саксоније у остале покрајине на истоку земље. Протести су настављени, па је у Кемницу, где је од руке миграната настрадао немачки држављанин (35), одржана шетња ултрадесничара, који су носили транспаренте с фотографијама крвавих женских лица, уз поруку: „Мигранти су то урадили вашим женама, ћеркама, сестрама“.

Најављени су и нови протести десничара, а међу пријавама су и оне из Алтернативе за Немачку (АФД) и Пегиде. У Кемницу ће бити одржано чак шест демонстрација ултрадесничара.

Премијер Саксоније Михаел Кречмер (ЦДУ) покушава да стиша страсти, па је сазвао јавну расправу на градском стадиону са 15.000 места за политичаре и грађане из Кемница и околине. За 24. септембар, Анете Видман-Мауц, опуномоћеник владе у Берлину за интеграције, заказала је велики скуп представника свих источнонемачких савезних покрајина. Разговараће се о „растућим ултрадесничарским снагама“ и мерама које треба предузети против мржње усмерене на странце.

У граду Визмару на северу земље тројица мушкараца, која су узвикивала антимигрантске увреде на немачком језику, напала су 20-годишњег Сиријца, који је потом примљен у болницу. Напад се догодио после сазнања да су непознати Сиријац и Ирачанин убили немачког мушкарца у недељу у граду Кемницу.

novosti.rs

Оставите Коментар