Политичари у покушају, промотери независности Kосова и НАТО лобисти Чедомир Стојковић и Бобан Богдановић, недавно су боравили у Приштини са намером да од представника привремених приштинских институција добију финансијску подршку за оснивање евроатлантске политичке партије у Србији.

Имајући у виду да су адвокатски дани Чедомира Стојковића давно одбројани, његови крајњи домети сведени су на јефтино сплеткарење уз потрагу за додатним новчаним приливима у крхотинама његових политичких аспирација. После експлоатације теме украјинско-руског сукоба у Србији, Чедомир Стојковић политичке амбиције сада разиграва са Бобаном Богдановићем, лидером анонимног покрета „Одговор“, иначе широј јавности на Kосову и Метохији познатог по конзумирању наркотика и сарадњи са Аљбином Kуртијем, премијером привремених приштинских институција, а о чему су почетком ове године извештавали поједини албански медији.

Будући на оскудну политичку подршку у Србији, чије чланство спада у домен статистичке грешке, именовани су једино место за промоцију пронашли у кабинету самопрокламованог премијера лажне државе, којем су зарад добијања финансијске помоћи обећали потпуну сервилност, уз обавезу да носе украјинске и НАТО заставе на протестним окупљањима у Београду.

Иначе, Kурти неретко ситуацију у јужној српској покрајини поистовећује са кризом у Украјини, представљајући Србију као агресора, а Србе са севера Kосова и Метохије терористима.

Такође, Стојковић и Богдановић су од Беџета Пацолија, албанског лобисте и финансијера њихових сепаратистичких интереса, у чијем су хотелу у Приштини бесплатно боравили, настојали да издејствују материјална средства како би основали политичку НАТО странку у Србији, са јединим и искључивим циљем остваривања великоалбанске идеје, а под плаштом наводне забринутости за српски народ на Kосову и Метохији.

БЕЗИЗЛАЗНА СИТУАЦИЈА
Иако је такав карактер политичког деловања потпомогнут албанским капиталом наишао на снажан отпор њихових коалиционих партнера, професора Ивана Виденовића и Зорана Вулетића, лидера Грађанског демократског форума, Стојковић и Богдановић су чврсти у намери да истрају у спровођењу Kуртијевих политичких намера.
Јасно је да је Kурти у безизлазној ситуацији због све мање подршке међународне јавности, па му је сарадња и са двојцем Богдановић-Стојковић сада и те како добродошла.

Заједнички непријатељ – Вучић
Подсетимо, Ало! је писао да Бобан Богдановић на све начине покушава да се додвори албанским екстремистима у Приштини. Он је крајем маја на друштвеним мрежама позвао на насилно рушење легитимно изабране власти у Србији и председника државе Александра Вучића. Чедомир Стојковић је недавно назвао премијера привремених приштинских институција Аљбина Kуртија највећим демократом. Он се тим поводом огласио на свом Твитер налогу.

„Не мрзи Александар Вучић Аљбина Kуртија зато што је он премијер Kосова, већ зато што је демократа. А диктатор Александар Вучић , као и сви диктатори света, презире демократе и њихову слободну вољу“, написао је он.

Оставите Коментар