БЕОГРАД – Бошко Обрадовић, председник Двери и један од најслабије рангираних председничких кандидата на свеже одржаним председничким изборима, позвао је на наставак уличних протеста против Вучића, отворено поздрављајући синоћњи протест који је обележен срамним инцидентом уништавања „зида плача“, односно, паноа на којем су слике несталих и убијених Срба са Косова и Метохије.

Наиме, Обрадовић је раније показао склоност ка сарадњи са неолибералним политичким струјама у Србији, а очигледно да, после краха на председничким изборима, жели да заигра по Сорошевом рецепту „фиктивне крађе избора“ и изазивања немира у земљи.

Обрадовић на Твитеру хвали синоћњи протест, а свестан да је реч о игри „обојене револуције“, као и да иза протеста стоје управо они који су последње две деценије били сервис америчких обавештајно-дипломатских структура и агентура у Србији, он покушава да замени тезе, те пише да „омладина треба да спречи да протест не преузму стране агентуре које раде обојене револуције“.

Интересантно је да су Двери у протеклим годинама често тражиле борбу против „страних агената“, а сада показују да су и више него спремни да се удруже управо са тим страним агентурама чије санкционисање наводно траже последњих пар година.

По свему судећи, легалитет избора и огромну подршку коју Вучић ужива, не само код грађана Србије, већ и код целокупне руске владајуће елите на челу са Владимиром Путином, што је вероватно било и пресудно у добијању огромног броја гласова, Обрадовић би да замени методама уличних протеста, неконвенционалног и ванинституционалног политичког деловања, односно, применом политичког насиља.

Подсећамо, Комерсант је раније упозорио да је сасвим известан сценарио удруживања опозиционих кандидата који су доживели крах на изборима у пројекту „протеста због фиктивне изборне крађе“.

Погледајте шта Обрадовић пише:

Извор: Комерсант.рс