Народни посланик Мирослав Алексић очигледно нема паметнија посла него се бави члановима и руководством Центра за безбедност, истраге и одбрану ДБА. Тако је у овонедељном Утиску недеље изнео низ неистина на рачун наше организације а везано за протесте одржане 15. фебруара испред Председништва. У недостатку аргумената Алексић је помешао „бабе и жабе“, да ли због необавештености или му посланички имунитет дозвољава да говори шта жели без да за то одговара?

Алексић је изнео да је Стеван Ђокић 2019 године основао народне патроле, показивао је фотографију на којој је наводно Дамјан Кнежевић у друштву Стевана Ђокића на договорима око формирања народних патрола. Да се господин Алексић мало боље информисао знао би да је наша организација проследила МУП предлог везан за идеју о Грађанским Патролама, чији концепт активности нема никакве везе са Народним патролама које он помиње. Такође, да је мало боље погледао фотографију коју је показивао видео би да човек кога назива Дамјаном Кнежевићем није Дамјан Кнежевић, већ Вук Ментовић. На фотографији коју је Алексић показивао се јасно види да сви људи држе различите колекционарске значке, па не знамо шта је и са чим повезао, као ни који су мотиви господина Алексића за изношење неистина на рачун наше организације?

Наша организација је уредно регистрована и послује у складу са свим законима Републике Србије
Ошто осуђујемо сваки вид насиља и екстремистичког понашања, рушење Уставног поретка Републике Србије. Морамо да нагласимо да Центар ДБА и наша идеја о Грађанским Патролама, нема никакве везе са организацијом Народне Патроле. Ми смо две различите организације.
Председник Центра ДБА, као и чланови Центра ДБА нису учествовали у протестима одржаним 15.02.2023.

Мирославу Алексићу поручујемо да се бави политиком ако је то већ изабрао, али на начин да никоме неће стављати мету на чело. Борите се за власт аргументима и чињеницама а не неистинама. Ако смо ми Ваш једини програм, онда заборавите на бављење политиком.

Ирена Ђокић

Оставите Коментар