Пре тачно 18 година удружене снаге НАТО-а и албанских терориста отпочеле су офанзиву на караулу Кошаре и друге војне положаје на српско-албанској граници.

Тај планирани пробој у Метохију спречен је херојским отпором и пожртвовањем наших војника, указала је владина Канцеларија за Косово и Метохију.

„Херојство бранилаца наше државне границе, који су се јуначки борили за сваки метар српске земље, Битку за Кошаре сврстава међу најсветлије тренутке наше војне и националне историје“, истиче се у саопштењу.

Како се додаје, наша војска је, уз немале жртве, успешно недељама одолевала бројно и технолошки надмоц́нијем непријатељу, али ју је свест о томе да брани оно што је српском народу најсветије учинила непобедивом.

„Херојска епопеја бранилаца Кошара ће нас вечно подсећати да је српски народ непобедив онда када се јединствено бори против зла и неправде и штити оно што му је најмилије и најдрагоценије“, напоменула је Канцеларија за КиМ.

Нека је вечна слава нашим палим јунацима у Битки за Кошаре и онима који су преживели да о њој приповедају будућим поколењима, истиче се у саопштењу.

Извор: Тањуг