Најватреније присталице Црвене звезде не одустају од борбе против тиранског закона о слободи вероисповести који је донет у Црној Гори. После мирне протестне шетње од “Штарк арене” до амбасаде Црне Горе након утакмице са Бајерном и пружања подршке Србима у тој суседској земли, Делије су послале јаку подршку браћи у Црној Гори.

Саопштење “Делија” поводом паљења заставе и даљој борби преносимо у целости:

– Браћо наша у Црној Гори, желимо да вам поручимо да смо уз вас у овим тешким тренуцима. Истрајте! Победите! Не дајте да вас тирани трују причама о запаљеним заставама. Атак ка њој је симболично изражавање бунта према свом злу које настало под њом и сотони која се крије иза ње – признавање Kосова и Метохије, слање војника на прославу “Олује”, улазак у НАТО, а сада и удару на наше светиње. Поносимо се вашом јуначком борбом и позивамо народ из свих градова да се прикључе и истрају у даљој борби.

Такође, поручујемо свим медијима који су у овом одсудном тренутку дали себи за право да блате цркву и њене највише представнике, да на тај начин стају отворено на страну Миловог режима и издају интересе српског народа.

Не рушите јединство, не блатите цркву. Црна Гора и Србија то је једна фамилија!- наводи се у саопштењу…

Leave a Reply