Једина дама међу ватрогасцима из Ниша показала како се бори за спас Србије!
Током последњих дана све очи биле су упрте у гашење пожара на Старој планини. Јавност се грчевито бринула шта ће бити са српским шумама и локалним становништвом, а храбри војници, полицајци и ватрогасци дали су све од себе да се ватрена стихија угуши и спрска планина спаси.

Од изузетне помоћи, раме уз раме са колегама, на најопаснијим местима, против ватрене стихије на Старој планини се борила и Ана Илић.

Ана Илић била је једина жена међу ватрогасцима из Ниша која је са својим колегама гасила пламен који је данима обузимао Стару планину. Њене колеге похвалиле су Анину храброст и пожртвованост и посведочили да је управо она била на најопаснијим жариштима ове Српске планине.

Храбра Ана је побрала бројне симпатије после објаве овог подвига на друштвеној мрежи Фејсбук и задала задатак свима, јер је показала како у ватрогасној служби нема дискриминације и потцењивања, већ се сви пођеднако боре за Србију.

  • Раме уз раме са лавовима, на најопаснијим местима Старе планине где су горели четинари, где је пламен био највећи, била је ту и једина жена међу ватрогасцима из Ниш-а! Велико ХВАЛА Ани – написао је један од мештана.

Током јучерашњег дана на Старој планини на догашивању, праћењу опожарене површине, која има велику дужину фронта, а у циљу ликвидације пожара, ангажовано је било 46 ватрогасаца-спасилаца Сектора за ванредне ситуације, 15 возила, четири хеликоптера Хеликоптерске јединице МУП-а са 14 чланова посаде и једним припадником Сектора за ванредне ситуације, као и четири дромадера ЈАТ пољопривредне авијације, 30 припадника жандармерије и осам радника шумских газдинстава.

На нишки аеродром Kонстантин Велики синоћ је слетео и авион-танкер Иљушин 76 Министарства за цивилну заштиту, ванредне ситуације и уклањање последица елементарних непогода Руске Федерације који ће се укључио у гашење пожара на Старој планини.

Руска летелица, носивости 42 тоне воде и са посадом од 12 чланова, која поседује високософистицирану опрему и техничке карактеристике за реаговање у неприступачним пределима и планинским гребенима, извршиће прво извиђање и дејствоваће на жариштима која су недоступна снагама које гасе пожаре са земље, саопштио је МУП.

--

Leave a Reply