На видео материјалу се види напад тзв. „лојтеринг“ муницијом по пренамењеном возилу које су користиле терористичке снаге на северу Сирије. По свему судећи ради се о експериментално-борбеној употреби нових беспилотних летелица (дронови-камиказе) које се производе под окриљем концерна „Калашњиков“, пише портал Bog-rata.com. Фаза тестирања у реалним борбеним условима ће обухватити нападе не земаљске циљеве непријатеља (покретне и непокретне) индивидуалном дрон-камиказом али и масовном употребом веће групе дронова који су увезани у форми „роја“.

Руси на овом плану раде пуном паром. У последње време је направљен озбиљан помак комплетирањем серије ударних беспилотних система, као што су „КУБ“, „Ланцет-1“ и „Ланцет-3“. Интелектуални комплекс који ће бити „мозак“ ових беспилотних летелица обухвата неколико круцијалних тактичких способности као што су извиђање, комуникација, навигација и ударна способност.

Zala Aero Group, ћерка компанија концерна „Калашњиков“ (део државне корпорације Ростех) ради на пројекту нове беспилотне летелице, која ће конкретно спадати у категорију дронова-камиказа, рекао је својеверемно за производни директор комплекса наоружања у оквиру корпорације „Ростех“ Бекан Аздојев.

Он је додао да компанија Zala Aero Group која улази у групу „Калашњиков“ производи серију ударних беспилотних система, као што су „КУБ“ , „Ланцет-1“ и „Ланцет-3“. Све ове летелице по својим техничко-тактичким карактеристикама су боље од страних аналога. Након овог успеха компанија Zala Aero Group је постала прва у Русији која је направила тзв. лојтеринг муницију која је представљена дрон-камиказом „Ланцет“.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Према речима Сергеја Чемезова, који обавља функцију генералног директора концерна „Ростех“, интелектуални комплекс који је део ударног дрона-камиказе „ZALA Ланцет“, обухвата неколико круцијалних тактичких способности као што су извиђање, комуникација, навигација и ударна способност. Ова беспилотна летелица ће се производити у више варијанти.„Ланцет-1“ ће бити веома лака беспилотна летелица која ће имати способност да носи минијатурне бојеве главе тежине 0,7-1,0 килограма, док ће нпр „Ланцет-3“ бити нешто тежа и моћи ће да носи дупло већу бојеву главу. Ради се о изузетно јефтином наоружању, које може да оствари максималну брзину до 110 км/ч, и погоди циљ на даљини до 40км. Њихова „интелектуална“ способност ће омогућити нападе у већим групама-ројевима.

Оставите Коментар