Становници блока 1 на Новом Београду не знају шта да раде и коме да се обрате поводом тога што неко баца отров у парку, који се налази у околини основне школе и два вртића.

Редакцији Националиста се јавила становница овог дела града, која је објаснила шта је проблем.

„Обраћам вам се у име грађана блока 1, на Новом Београду, са молбом за помоћ. Уколико бисте желели да објавите насу причу, неизмерно бисте нам помогли, јер би се тиме много већи притисак извршио и могуће утицало да се ово више не дешава.

Наиме, у року од две недеље, у парку блока три пута проналазимо отров за тровање мишева и пацова, претпостављамо у циљу тровања власничких паса. Један власнички пас је отрован. У самом парку налази се и основна школа „Душко Радовић“, као и два вртића (приватни и државни). Парк је по цео дан пун деце, што може довести до тога да се и деца отрују, а не само пси.

Управница зграде из улице Омладинских бригада 14 је контактирала службе које су надлежне за постављање отрова у подрумским просторијама зграда како би са њима проверила да нису можда они постављали отров. Одговорили су да нису, и да се то не ради на тај начин да се отров баца по парку, већ се јавност обавести о томе лепљењем Обавештења о системској дератизацији, са информацијама који отров је постављен и где тачно.

Отров се баца како на зеленим површинама у парку, тако и испред саме зграде и улаза у зграду. Претпостављамо да се ово неће завршити на само ова три пута, него ће се наставити. Потребна нам је помоћ како бисмо решили овај проблем и могуће тровање деце и паса. Сматрамо када би прича изашла у новинама и када би особа или особе које то раде прочитале исту, да би схватиле озбиљност ситуације и можда евентуално престале то да раде. Претпостављамо да можда нису ни свесни да су у питању кривична дела. И да можда нису свесни да не угрожавају само псе, већ и јако велики број деце“, наводи се у писму које је стигло у редакцију Националиста.

Оставите Коментар