Руски војници ускоро неће моћи да купе у кантини америчке сникерсе, али ће уместо њих имати сличну варијанту домаће производње, упаковану у зелени омот са петокраком.

„Руска чоколадица није ништа лошија. Напротив, још је укуснија“, рекао је за „Коммерсантъ FM“ генерални директор компаније „Военторг“ Владимир Павлов: „Ја сам већ неколико пута пробао. То је одличан производ, добро осмишљен и укусан“.

Руски слаткиш ће коштати 30 рубаља, што је 10 рубаља јефтиније од сникерса, али ће бити за 10 грама и лакши од свог америчког „ривала“. У „Армији Русије“ ће бити за тридесетак процената мање калорија. Неки тврде да то можда и није предност, јер војничка храна треба да има високу енергетску вредност.

Са друге стране, енергетска вредност оброка у руској армији износи 4.300 калорија, а чоколадице Snickers нису биле обавезан део тог оброка, тако да њихов нестанак из понуде у војним кантинама неће утицати на исхрану војника, истиче главни уредник часописа „Армия и флот“ Дмитриј Шеремецки.

„Военторг“ планира да све увозне производе које користи војска замени намирницама домаће производње. Следећа на реду је Coca-Cola.

Чоколадице „Армија Русије“ ће се у кантинама руских касарни појавити у септембру.

Извор: rbth.com

loading...

Оставите одговор