Према првим прелиминарним резултатима локалних избора у Хрватској Самостална демократска српска странака тријумфовала је у више општина градова и жупанија.

У Сисачко-мославачкој жупанији у трци за заменика жупана из реда српске националне мањине води Мирјана Олуић (СДС С) (1.121) која је добила двоструко више гласова од досадашњег заменика Душана Бјелајца (663), док је трећи Милан Вукелић (249).

И у Вуковарско-сремској жупанији је на пребројаних 62 посто бирачких места први Срђан Јеремић (СДС С) (2.862 гласа), испред Драгана Црногорца (група грађана – 901 глас).

У Личко-сењској води Милан Узелац (СДС С) други је Ðорђе Гвоздић (група бирача); у Kарловачкој Дејан Михајловић (СДС С) испред Душана Предовића (ДС С); у Бјеловарско-билогорској Саша Лукић (СДС С), Игор Павковић (СДСС) у Вировитичко-подравској, Никола Ивановић (СДС С) у Пожешкој, а Радомир Чварковић (СДС С) у Осјечко-барањској жупанији.

У Приморско-горанској жупанији у трци води кандидат СДП-а, ИДС-а и ПГС-а Петар Мамула. Огњен Вукмировић (СДС С) нема конкуренцију па ће остати заменик жупана Шибенско-книнској жупанији.

Према пребројаних 78 посто бирачких места у трци за новог заменика градоначелника у Вуковару води Срђан Kолар (СДС С) – 895 гласова испред досадашњег заменика Срђана Милаковића (ДС С) – 626 гласова.

У том граду Иван Пенава (ИП-НЛ) и Никола Мажар (ХДЗ) иду у други круг на изборима за градоначелника. У Градском већу, СДС С је трећи (11,5 посто), иза НЛ-Иван Пенава и ХДЗ-а, а испред ДС С-а (5,9 посто).

У Борову води Никола Баћановић (СДС С), у Негославцима Душан Јецков (СДС С) нема конкуренцију, као и Данијела Млинаревић (група грађана) у Јагодњаку те Милан Врга (СДС С) у Гвозду.

Никола Арбутина (СДСС) води испред Бранислава Јоке (Реформисти) у Двору. У Глини на изборима за заменицу градоначелника Бранка Бакшић (група бирача) је испред Бојане Матијевић (СДС С), у Хрватској Дубици води се мртва трка између Стевана Тодоровића (група бирача) и Ðорђа Томића (СДС С), док је у Хрватској Kостајници Душко Грбић (СДС С) испред Миодрага Љубенковића (група бирача) и Милене Грбић (СДП), а у Топуском Јелена Рокнић (група бирача) води испред Далибора Тркуље (СДС С), пренео је портал хрватског недељника Новости.

Оставите Коментар