Заменик градоначелника Београда Горан Весић обишао је данас радове на Савском тргу и споменику Стефану Немањи који ће, како је истакао, бити завршен за 17 дана и поручио да је подизања споменика, на који наша земља чека осам векова, доказ колико се Србија окренула својој традицији и колико љубоморно чува своју историју.

Весић је навео да је добра вест за све грађане то што ће коначно у јануару бити завршен тај споменик, а поручио је онима који не воле Стефана Немању и мисле да то није добро за Србију, да ће се то ипак догодити.

  • За само годину дана Србија ће подићи споменик Стефану Немањи и то на предлог председника Александра Вучића, после осам векова чекања – истакао је Весић.

Подсетио је да је председник Вучић недавно био у Хиландару, где је рекао да ће држава помоћи обнову манастира који је подигао управо Стефан Немања.

Србија се окренула својој традицији и љубоморно чува своју историју и културу

Заменик градоначелника је подсетио и да је завршен Храм Светог Саве на Врачару, на који се чекало од тридесетих година прошлог века.

  • То су историјске ствари које би многе генерације пожелеле да могу да учине и то је доказ колико се Србија окренула својој традицији и колико чува љубоморно своју историју и културу тако да су ово велики дани за Србију и ја сам срећан да сви можемо да будемо срећни што живимо у ово доба које многе генерације нису доживеле, а вероватно су заслужније од нас – нагласио је Весић.

Када је реч о радовима на споменику, Весић је казао да се данас скида последња скела, почиње постављање расвете, као и рефлекторска стакла која ће бити испод самог споменика.

Све ће бити готово за 17 дана

Почело се и са постављањем шатора како не би стајао за време снега, а коцка која је пронађена у једној од оближњих улица – Улици Милована Миловановића, стару преко 100 година, пронађену испод асфалта којим је само била прекривена у 20. веку, сада је очишћена и биће искоришћена око самог споменика.

  • Тако ће прилаз споменику бити много лепши. Све ће бити готово за 17 дана и 27. јануара ћемо открити споменик Стефану Немањи, споменик који чекамо осам векова – закључио је Весић.

Оставите Коментар