Тужилаштво Србије отвориће извиђај против Миливоја Kатнића, Главног специјалног тужиоца Црне Горе због кривичног ђела недозвољена производња, држање и ношење ватреног оружја и експлозивних материја.

Ова информација потврђена је нашем порталу из више извора.

Адвокат Мироје Јовановић, у име Андрије Мандића, предсједника Нове српске демократије и једног од лидера Демократског фронта, поднио је прије три године кривичну пријаву против Миливоја Kатнића, специјалног државног тужиоца Црне Горе, Мирка Велимировића, из Зубиног Потока, Саше Синђелића, свједока сарадника Специјалног државног тужилаштва Црне Горе и за сада непознатих лица, припадника Управе полиције Црне Горе и Агенције за националну безбедност, ради извршења више кривичних ђела, попут кривичног ђела недозвољена производња, држање и ношење ватреног оружја и експлозивних материја.

Андрија Мандић је Тужилаштву за организовани криминал Србије, поднио ургенцију, којом је захтијевао да поменути надлежни орган поступи сходно поменутој кривичној пријави, прикупи обавјештења и предузме друге радње из своје надлежности, како би се разјаснили наводи из кривичне пријаве поднијете 2017. године.

У пријави се наводи да су Велимировић и Синђелић, заједно са Kатнићем, као идејним творцем тзв. државног удара из октобра 2016. године у Црној Гори, учествовали и организовали да се на територији Србије, предузму радње, које су обухватале илегалну набавку наоружања и експлозивних материја, за шта је конкретно био задужен Велимировић, који је то потврдио и у судском поступку. Тиме су испунили елементе бића кривичног ђела које им се ставља на терет.

Фрапантно је да је Kатнић такве активности одобрио на територији изван своје јурисдикције (Србија), јер је Велимировићу наложио да дође у посјед оружја, које ће потом доставити наводним организаторима тзв. државног удара, при чему Kатнић, за такве, уколико су уопште били, симуловане послове није тражио нити имао сагласност српског тужилаштва.

Међутим, Kатнић је кроз институт међународне правне помоћи од Тужилаштва за организовани криминал Србије добио захтјеване информације којима су надлежне службе у Србији располагале о Синђелићу и Велимировићу, њиховим контактима и кретањима, али је и тада волшебно прикривао да је на територији Србије спроводио прикривене операције, симуловане послове, и друге активности у циљу прикупљања доказа, којима се терете организатори измишљеног државног удара.

Могуће је да Kатнић заправо није кривично одговоран, могуће је да је Тужилаштво за организовани криминал установило да никакво оружје није постојало, нити је набављано на територији Србије, што је заправо чињеница са којом би надлежни суд у Црној Гори требао да буде упознат сходно билатералним уговорима, јер у том случају нестаје и сваки вид одговорности за Андрију Мандића и Милана Kнежевића, народног посланика Демократског фронта у Скупштини Црне Горе, у случају тзв. државног удара, који је режиран од стране режима у Црној Гори, као једна лоша верзија спилберговско-хичкоковске продукције.

Leave a Reply