Демократска партија социјалиста још једном је показала своје дволично лице.

Тако је та странка прилично млако реаговала на скандалозно истичање застава “велике Албаније” и терористичке “ОВК” након проглашења резултата локалних избора у Тузима.

Странка Мила Ђукановића је саопштила да има “апсолутно разумевање за национални осећај и Албанаца и свих осталих мањина у Црној Гори”, па тек онда бојажљиво додала да сматра “недопустивим да се он на овакав начин испољава, јер се тако подрива концепт грађанске државе као апсолутни темељ црногорске државности”.

Фото: Јутјуб

ДПС потом безмало моли Албанце да сличне радње “више не понове”.

– Уверени смо да је синоћње понашење било само ружан инцидент који се више неће поновити ни у Тузима ни у билом ком другом крају Црне Горе, уз напомену да држава апсолутно има капацитете да на сваки начин заштити уставом дефинисани грађански концепт државе – поручили су из Демократске партије социјалиста.

С друге стране, ДПС није штедео речи осуде и претње, поводом вијорења српских застава на прослави опозиционе победе у Беранама 2014. године.

– Без иједног обележја државе у којој су рођени, у којој живе, истицањем заставе и клицањем имена друге државе, коалиција СНП и ДФ наставља да пркоси грађанској Црној Гори – пише у тадашњем саопштењу ДПС.

ДПС је тада оценио да је та прослава показала да “не јењава њихова страст према антидржавном пројекту“ који су, како се наводи, ДФ и СНП заступали у време референдума о незавиности Црне Горе.