Након што је “Глас јавности” дошао до сазнања да руководство владајуће црногорске Демократске партије социјалиста (ДПС) планира да у Требиње пошаље своје искусне оперативце како би осигурали да на предстојеће изборе 30. августа изађу досадашњи сигурни гласачи ДПС са овог подручја, од извора добро упућених у дешавања у Требињу и околини “Глас јавности” сазнаје да је у редовима требињских Милогораца, али и дела однарођених структура Републике Српске које су на истим идеолошким таласним дужинама са њима, дошло до праве пометње, као и да је у току њихово убрзано пребацивање у Црну Гору.

Притом, ово се чини како са намером да се избегну инциденти, укључујући и могућност избијања физичких сукоба са већинским становништвом требињског краја, кивним због издајничке политике црногорског режима предвођеног ДПС, која је кулминирала усвајањем наказног тзв. Закона о слободи вероисповести, тако и у циљу осигурања изласка макар дела гласача ДПС са овог подручја на предстојеће изборе.

Евидентно је да ДПС не преза ни од чега уочи избора, па тако ни од операције “извлачења” и пребацивања у Црну Гору својих гласача из Требиња. Ипак, сва је прилика да ни то неће бити довољно да након избора остане на власти.

Leave a Reply