Александар Тепић, син мајора Милана Тепића, који је прије 25 година јуначки погинуо, као један од два браниоца бјеловарске касарне покушавајући да спречи хрватске снаге да дођу до оружја у магацину у касарни, изјавио је да је за породицу посебно болно, јер не могу отићи на гроб, пошто Хрватска неће да преда његове посмртне остатке.

„До дана данашњег чекамо да нам Хрватска преда посмртне остатке. Чули смо да су након експлозије пребачени на гробље Мирошевац у Загребу, али никада није урађена ДНК анализа. Боли нас што и даље нисмо сахранили тату“, рекао је Александар Тепић за „Блиц“.

Он каже да је његов отац знао шта ће урадити и наглашава да је то и наговијестио у посљедњем разговору са супругом Драгицом.

„Веровао је држави, војсци и народу. Да није тако поступио – то не би био он. Не би могао да живи са тим. Могао је да активира експлозив и да се удаљи на безбедно место, међутим остао је да би био сигуран да ће му план успети.

Вероватно да се са таквим образом, ставом и убеђењем не би снашао у данашњем друштву“, рекао је син постхумно одликованог хероја Милана Тепића.

Мајка војника Стојадина Мирковића, који се једини од војника оглушио о мајореву наредбу о повлачењу из касарне у Бјеловару и херојски погинуо са Тепићем, Аница Мирковић, каже да је за експлозију у магацину чула преко телевизије и одмах наслутила најгоре.

„Војска је за њега била светиња“, рекла је мајка Стојадина Мирковића, који је сахрањен четири године од погибије и постхумно одликован Орденом за заслуге у области одбране.

Прочитајте још: ПОСЛЕДЊИ ГОВОР: Овако је Милан Тепић отишао у легенду и повео 200 усташа у смрт! (ВИДЕО)

ТРАМПОВ СТРИЦ ПОКРАО ТЕСЛУ: Објављена тајна документа ФБИ, потврђена легенда о “Зраку смрти“! (ФОТО) 

БАНКРОТ ДОЈЧЕ БАНКЕ: Експерти упозоравају, Меркелова потписала смртну пресуду ЕУ, на удару и Балкан!

Извор: Глас Српске