У последњим данима марта у Србији је вакцинисано преко 20 хиљада страних држављана, углавном становника земаља региона, наших комшија, али и један број грађана земаља ЕУ – чиме је Србија, још једном, и на овај начин, показала да су речи похвала које стижу са свих страна света за спровођење процеса имунизације наших грађана сасвим оправдане и да представљају још један доказ каква је држава Србија данас, шта је и колико држава Србија постигла од када се о њој, о њеним виталним државним и националним интересима, старају и брину људи којима је она увек на првом месту и за коју су спремни да напорно и вредно раде.

​Влада Републике Србије, уз несебичну и истрајну подршку и труд председника Александра Вучића, успело је да – за деценију пожртвованог, домаћинског и одговорног рада, уз доношење и примену храбрих и мудрих одлука и мера, како политичких тако и оних из економске сфере – од државе коју је бивши режим потпуно девастирао у свим сегментима и довео је на ивицу колапса, створи државу-лидера у региону, државу која води сопствену политику, у складу са својим интересима и потребама, и која крупним корацима граби напред.

​Пандемија вируса Ковид 19, која је целокупној светској популацији и свим државама света донела небројане и разноврсне проблеме, показала је нужност континуиране и свеобухватне сарадње свих народа и држава, али је и оголила многобројне облике политичког (и сваког другог) лицемерја које је на међународној политичкој сцени често било прикривано оним што се назива – политичка коректност, без обзира на јавно и гласно залагање за универзална људска права и владавину демократије.

​Србија је, схватајући политичку реалност, одговорно, храбро, мудро и правовремено одлучила да по питању супротстављања пандемији иде својим путем, водећи превасходно рачуна о својим грађанима, о њиховом здрављу пре свега – и управо таквим поступањем постала једна од земаља у свету која је на изазове  епидемије планетарних размера одговорила на најбољи могући начин, начин који је предмет хвале и признања, начин који је заувек преокренуо слику Србије у међународним оквирима.

​Али, оно што је важније, наша држава је својим поступањем, својом пруженом руком пуном помоћи комшијама, својим несебичним делењем вакцина и поступком вакцинације страних држављана – отишла и корак даље и поставила нове стандарде у ономе што се сматра солидарношћу, етичким поступањем у кризним ситуацијама, као и у оном што би требало да се подразумева под појмовима људскости, пријатељства, емпатије, свести о општем, заједничком интересу и потребама свих људи, без обзира на њихову нацију и веру, лично богатство или припадност одређеној друштвеној групи.

Пружили смо, дакле, искрено и без икакве политичке или било које друге конотације и/или примисли, руку нашим комшијама, руку помоћи и солидарности. Пружили смо руку без обзира на прошлост која нам је била заједничка и која нас подједнако, заједнички боли, без обзира на наше и њихове грешке, које заједно плаћамо и због којих заједно и подједнако патимо. Пружили смо руку у име будућности, која нам је такође заједничка и коју би заједно требали да стварамо као бољу и просперитетнију за све нас, подједнако. Многобројни позитивни коментари и речи захвалности наших комшија за овај наш поступак, који су преплавили медијску сцену у региону, потврда су исправности политике коју Србија води.

Потврда су, такође, и исправности визије будућности – коју својим политичким деловањем и ангажманом на свим пољима трасира председник Александар Вучић – без обзира на то допадали се такав приступ, или не, појединим светским центрима моћи и упркос томе што многи покушавају да минимализују његове напоре да својом мудром и доследном, а надасве храбром и достојанственом политиком наш регион учини подручјем мира, стабилности и просперитета за све његове житеље.

Потврда су, на крају, и нове, васкрсле, снажније, суверене и на сарадњу спремне Србије, која жели да буде пријатељ свима.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар