Некадашњи лидер Срба у републици Српској Радован Караџић правоснажно је у Хагу осуђен на доживотну робију.

Одлуку тог Међународног суда поздрављају осведочени србомрсци, међу којима је и Сергеј Трифуновић са својим Покретом слободних грађана.

„Покрет слободних грађана поздравља пресуду Трибунала којом је Радован Караџић осуђен на казну доживотног затвора. ПСГ верује да адекватно санкционисање одговорних за ратне злочине значајно доприноси помирењу, и да се осудама одговорних појединаца скида терет кривице са народа и отвара простор за нормалан суживот на Балкану. Верујемо да изостанак правде у појединим случајевима није оправдање да се пасионирано бране најгори појединци који су својим неодговорним деловањем довели до крвавих сукоба и великог броја невиних жртава“, наводи се у саопштењу овог покрета.

Није први пут да Сергеј пљуне у лице српским лидерима из рата 90-тих година који су се борили за очување и останак српског народа у Хрватској и Босни и Херцеговини.

Разне гадости је својевремено износио и о генералу Ратку Младићу, док је, напротив, увек подржавао оне који су наносили зла Србима. Тако се својевремено фотографисао са мајицом са ликом Јована Дивјака бившег ратног генерала Армије БиХ.