Владајућа црногорска Демократска партија социјалиста (ДПС) врло радо потенцира да је странка која води рачуна о свим грађанима Црне Горе, иако црногорска јавност веома добро зна да врх ДПС води рачуна само о стању на својим рачунима и непрекидном бахаћењу преко грбаче народа.

Међутим, случај Душице Вулић, активисткиње ДПС запослене у Служби за људске ресурсе Министарства одбране Црне Горе, на чијем челу је некадашњи осведочени Србин а сада заговорник новокомпонованог монтенегризма Предраг Бошковић, потврђује да ДПС заправо не брине ни о сопственим кадровима, већ их хладнокрвно пушта низ воду, пише Глас јавности.

Медији су објавили да Бошковићу наводно није познато ко је Вулићева, иако је дотична у протеклом периоду у просторијама ДПС у подгоричкој Месној заједници Загорич обављала разговоре са кандидатима за пријем у МО, испитујући њихову страначку подобност и колико би сигурних гласова могли да донесу ДПС на предстојећим изборима. Свакако, делује и више него невероватно да би у политичком механизму какав је током тродеценијске владавине изградила ДПС, где се под капом владајуће странке налази практично све, неком попут Бошковића могло да “промакне” постојање Вулићеве, нарочито што је својим активностима била директно укључена у кадровско попуњавање министарства на чијем је Бошковић челу.

Добро је позната дугогодишња пракса коришћења “фантомских” бирача у изборним циклусима од стране ДПС, што не представља никакву препреку за владајућу странку да их уброји у своје сигурне гласове. Међутим, ДПС, која је патентирала феномен невидљивости на црногорској политичкој сцени, очигледно је ову појаву довела на квалитативно виши ниво, па тако сада имамо и “фантомске” страначке активисте.

Ваљда ће појаве попут ове бити довољне да макар делу присталица ДПС отворе очи за то каква је заправо странка коју подржавају, и, ако ништа друго, навести их да се запитају да ли би то требало да раде и даље.

Leave a Reply