У Прибоју неће бити свечаности поводом Дана општине, а новац намењен прослави биће утрошен за летовање 50 деце са Косова и Метохије

Free Images Pixabay

У Прибоју неће бити свечаности поводом Дана општине, а новац намењен прослави биће утрошен за летовање 50 деце са Косова и Метохије.

Таква је пракса већ четири године, од када се 2. фебруар обележава као нови Дан општине, па ће овог пута уместо прославе деци из Прилужја у општини Вучитрн бити обезбеђено летовање у прибојском одмаралишту у Сутомору.

Претходне четири године новац је био преусмерен за образовање, здравство и социјалну заштиту, па су тако купљени неопходни медицински апарати, о трошку Општине у ЦЕРН су путовали најбољи прибојски ученици, летовало је 55 деце из материјално угрожених породица, а прошле године обновљене су амбуланте у сеоским подручјима, рекао је за Глас западне Србије председник Општине Лазар Рвовић.

Иначе, Прибој се први пут помиње у Повељи Краља Фридриха ИИИ, која је издата 20. јануара 1448. по Јулијанском календару, односно 2. фебруара по Грегоријанском календару.

Извор: novosti.rs