Протести “против диктатуре“ трају већ двадесетак дана у читавој Србији, тражећи оставке челника у РИК-у, понављање избора,смену председнице парламента Маје Гојковић и тд.

У ексклузивном интервјуу за “Београдски портал“, ми смо разговарали са једним од припадника “Српског Образа“ и учесником у демонстрацијама и догађајима који су се дешавали од почетка протеста у Београду и рушења зида плача посвећеног српским жртвама на КиМ.

Немања, молим те испричај нам како је по твојим сазнањима почео протест који траје до данас и шта се крије иза инцидента у којем је покидан зид плача испред народне скупштине?

Како сам одмах у старту имао информације из поузданих извора, да протести нису родољубиви већ политички и западни НВО) Отишао сам у договору са другим родољубима да се лично уверим о чему се ради. Информације су испоставиле као тачне. Вратио сам се кући, и позвао на свом фејсбук налогу своју браћу, родољубе, саборце и ратне ветеране да не излазе нипошто на протесте, и самим тим дају подршку Сорошевим плаћеницима.

Ти познајеш неке од организатора протеста, доста учесника, као и момке који чувају зид плача. Шта нам можеш рећи о томе ко стоји иза, који су њихови разлози и са којим циљем си ти дошао на протесте, будући да се родољубиве организације за сада нису званично стале иза протеста у Београду?

Тамо се окупило неколико мањих група, ја лично нисам био учесник никаквог протеста, али када сам видео у медијима како цепају, и скрнаве зид плача погинулим жртвама на Косову, одлучио сам да одем и на било који начин зауставим даље скрнављење. Ту сам и затекао многе искрене родољубе, који су се задесили на истом месту, са иситим циљем, као и ја, А циљ је био зауставити скрнављење зида плача. Протеклих пар недеља медији су слабо пратили протесте, већину информација јавност није имала прилику да сазна, док је у државним медијима протест приказан као покушај појединих групација да изазову нереде…

Шта је истина, колико се стварно људи окупиља и постојили шанса да дође до нереда и коме је то у интересу?

Мислим да иза протеста стоје Сорошеви плаћеници по наредби Саше Јанковића, и амерчког амбасадора. На протестима су виђени и други страни агенти, као и жене у црном, Сташа Зајовић и тд. Њихов циљ је био у старту да уздрмају Србију, на наивним студенским грбачама, и покушај репризе новог 5. Октобра. Поједине организације као на пример маркс 21, данима су се борили за превласт , на улицама као би преотели скуп студентима, и искористили масу за нереде.

У старту првих протеста било је доста људи на улицима, могу слободно да кажем и до 5.000 младих, али да су се након неколико дана прикључичи страначки активисти других партија. Мислим да иза протеста стоје Сорошеви плаћеници по наредби Саше Јанковића, и aмеричког амбасадора Скота. На протестима су виђени и други страни агенти, као и жене у црном, Сташа Зајовић. Мислим да немају никакве шансе за било какве нереде, упркос разним врбовањем. У интересу је као што сам и рекао, западним службама и НВО.

Медији су протеклих неколико дана извештавали о неспоразуму око обнове плача, који је ескалирао свађом између Симе Спасића и челника хуманитарног удружења 28. јун и оптужбама везаним за средства којим је обновљен, где је настао проблем?

Што се тиче обнове зида плача једна је истина, а то је да је зид плача финансирала само држава Републике Србије. Никакав 28 јун, као што су се огласавали и лажно представљали као донатори. Неспоразум је настао када су из те организације уплатили средства за другу намену, након чега су појединци и медији заслуге приписали тој хуманитарној организацији, а што је револтирало окупљене редољубе.

Према нашим информацијама, полиција доста уздржано реагује на сва дешаваља, да ли је било инцидената са полицијом и ко и зашто покушава да преузме протесте?

Што се тиче полиције, тачно је да су јако уздржани на сва дешавања, било је мањих инцидената на протестима око преузимања али ништа озбиљних последица. Колико сам био могу слободно да кажем са својом браћом, данима на очувању зида плача, једна је истина а то да су цепали надрогирани студенти, и омладина.

Хтео бих да нагласим: Да нико од момака који је чувао зид плача, није плаћен, нити иза нас стоји било која политичка странка.

Већ су чисти момци великога срца, родољуби спортисти, који воле своју земљу. Тачно је да су многи долазили да нуде свашта, за сада нема разлога за страх, момци који су тамо су искусни и дошли су да на сваки начин сачувају мир и заштите пре свега зид плача, али и грађане, међу којима је и Сима Спасић, али и многи други родољуби који даноноћно дежурају већ недељама упркос свим притисцима и претњама.

Извор: beogradskiportal.rs