Нови видео-снимак из Нагорно-Kарабаха изазвао је буру коментара на друштвеним мрежама. На њему се види азербејџански војник који врши разминирање терена у Нагорно-Kарабаху. Међутим, оно што је свима запало за око јесте застрашујућа чињеница да војник то чини голим рукама, и да на себи нема никакву заштитну опрему.

Подсећамо да су у Нагорно-Kарабаху одређени неки стручњаци погинули и под пуном заштитном опремом приликом разминирања терена.

Раније је јављено да су стручњаци Међународног центра за уклањање мина Министарства одбране Русије открили и неутралисали више од 16 хиљада експлозивних направа на више од 400 хектара територије у Нагорно-Kарабаху.

Kрајем септембра у Нагорно-Kарабаху су настављена борбена дејства, која су представљала наставак дугогодишњег сукоба и довеле до жртава међу цивилним становништвом. Стране су неколико пута покушале да закључе примирје, али је успешан био тек трипартитни споразум постигнут у ноц́и 10. новембра.

Уз посредовање Москве, Азербејџан и Јерменија су се договорили да у потпуности прекину ватру и размене заробљенике и тела мртвих. Јереван је такође предао Бакуу Kелбаџарски, Лачински и Агдамски рејон. Осим тога, у региону су стационирани руски мировњаци.

Оставите Коментар