Ситно броје љубитељи племените вештине у Србији, до почетка СП у аматерском боксу остао је још један дан.

Зато су се и јуче у свечаној сали Скупштине града Београда окупили заменик градоначелника Горан Весић, председник БСС Ненад Боровчанин, капитен нашег тима Владан Бабић, познати музичар Дејан Петровић и глумац Милош Биковић на конференцији за медије најавили спектакл који ће трајати од 24. октобра до 6. новембра.

  • Долазе нам боксери из 103 земље, 570 такмичара са својим тимовима, 1.350 људи биће у Београду две недеље. Преноси иду поред РТС и Арене на још 39 телевизија широм света. Биће то велика промоција Београда и државе Србије – рекао је Боровчанин.

Посебно се први човек српског бокса захвалио председнику Александру Вучићу, чије је пријатељство са руским председником Владимиром Путином довело да сарадње два Савеза и велике подршке Србији.

  • Захваљујући донацији из Русије изградићемо Национални тренинг центар, а после боксерског шампионата нашим клубовима и боксерима остаће 1.000 џакова, више од 2.000 рукавица, седам рингова. Подсећам и да су школе бокса за нашу децу до 18 година бесплатне широм земље, имамо преко 100 клубова где сви имају једнаку шансу да тренирају и да се склоне са улице.

Иначе, ово је први пут у историји да један град добија друго домаћинство Светског првенства, будући да је 1978 Београд такође угостио боксерску елиту.

  • Хвала Боровчанину и његовом тиму што су довели шампионат света у Београд. У току је „ренесанса“ српског бокса и привилегија је за Београд што ће угостити најбоље боксере света. Надам се да ће то бити додатни импулс да деца почну да се више интересују за бокс, али и да се додатно ради на његовом унапређивању – додао је Весић.

Амбиције наших 12 боксера, у чији је тим прикључено и шест Руса јесте да се превазиђе успех тадашње Југославије, која је 1978. на поменутој планетарној смотри освојила седам одличја.

  • Даћемо све од себе да остваримо што боље резултате, да освојимо неколико медаља и вратимо бокс на старе стазе – рекао је капитен Бабић и позвао навијаче да се окупе у што већем броју и пруже подршку националном тиму.

Вулин: Бокс је спорт патриота!

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин, обишао је јуче репрезентативце Србије у боксу и пожелео им срећу на предстојећем СП.

  • Репрезентативцима Србије у боксу, на челу са капитеном Бабићем, желим пуно успеха на предстојећем Светском првенству у Београду. Уверен сам да ће вас 12 врхунских спортиста постићи значајне резултате и да ћете обрадовати Србију и српски народ. Бокс је спорт патриота уз који су одрастале генерације – поручио је министар Вулин нашим боксерима.

ПЕВАЈУ ИННА, „ВАН ГОГ“…

Свечана церемонија отварања одржаће се у недељу од 19 сати у „Арени“, уз спектакуларан програм, у којем ће учествовати група „Ван Гог“, Дејан Петровић Биг бенд, румунска певачица Инна, програм ће водити Милош Биковић, биће ту и глумац Саид Тагхмаоуи, а промотер је чувени шампион Рој Џонс Јуниор. Такође, очекује се да глумац Силвестер Сталоне и чувени Мајк Тајсон буду на финалу, али њихов долазак још није потврђен, као и Тајсона Фјурија и Александра Усика.

Ђ. С.

Оставите Коментар