Од прошле недеље Двери не учествују у организацији протеста у Новом Саду, сазнаје Патриот.

Протесте у Новом Саду су преузели Чанкови Лигаши, Антифа и либерали који не пропуштају прилику да пљују по српској традицији, по православљу и уопште свему српском.

Кроз промоцију „независних“ појединаца, заправо се промовишу ултралиберали и аутономаши на протестима, ово је један од главних разлога повлачења Двери из организације протеста у Новом Саду.

Прошлог петка протести у Новом Саду су забележили најмањи број учесника. За раскол у новосадској организацији протеста најодговорнији су управо ултралиберали, попут Николе Сибинчића који се хвали да му Ђилас чува леђа и да му стога нико ништа не може. По сведочењу организатора протеста Никола на састанке долази пијан и понаша се надмено, не слуша никога и максимално опструише било какав договор.

Такође један од „лидера“ новосадских протеста је и унук Јеврема Брковића, црногорског националисте и оснивача Дукљанске академије наука и уметности (ДАНУ), Бојан Брковић.

Сибинчић је држао говор пре Сергеја Трифуновића.

Раскол на новосадским протестима није званично објављен али је јасно по одсуству Двери да ће од сада ти протести ићи у две колоне.